Hardware Storing Teamspeak 3 Server

Home   >   Hardware Storing Teamspeak 3 Server

Hardware Storing Teamspeak 3 Server

Afgelopen nacht zijn er vanaf 23:00 uur tot 08:00 uur vanochtend enkele verstoringen geweest op onze teamspeak 3 dienstverlening. De meeste klanten zullen geen last gehad hebben van deze verstoring, toch zijn er enkele klanten die wel last hebben gehad. Dit varieert tussen enkele onderbrekingen gedurende de nacht uiteenlopend van 10 tot 30 minuten.
 
Oplossing
Het probleem van de verstoring was in eerste instantie een DDoS (welke binnen 10 minuten was gemitigeerd). Later in de nacht bleek er een hardeschijf defect te zijn waardoor de I/O dramatisch werd. Deze schijf is toen uitgeschakeld zodat andere hardeschijven de last over konden nemen. Sinds dien is teamspeak weer stabiel en onder controle.
 
Onderhoud
De hardeschijf die defect is zal moeten worden vervangen, normaal gezien kan dit zonder downtime. Wanneer dit niet mogelijk is ontvangt u van te voren een e-mail van ons met de datum en tijd van onderhoud.
 
Wat doet ClanServerHosting aan DDoS?
ClanServerHosting heeft dit weekend, zaterdag, een nieuwe firewall geinstalleerd om de teamspeak 3 dienstverlening nog beter te beschermen. Echter blijft de kans altijd bestaan, dat er in de toekomst aanvallen op de dienstverlening worden gedaan. ClanServerHosting zal in die gevallen direct acteren om (net als bij de laatste aanvallen) de downtime niet meer te laten zijn dan 10 minuten. Het is immers erg lastig om DDoS te voorkomen, het voorbeeld hiervan zijn de grote Nederlandse banken, die ook geen raad weten met deze vorm van internet piraterij.
 
Laat het ons weten
DDoS en andere verstoringen worden door ClanServerHosting nauwkeurig in de gaten gehouden, toch weten wij niet altijd welke klanten precies last hebben van aanvallen. Om zeker te zijn dat ClanServerHosting de downtime of verbindingsproblemen van uw teamspeakserver inzichtelijk heeft, raden wij u aan altijd een e-mail te sturen met daarin de klacht en uw debiteurnummer of teamspeak server adres.
 
In de toekomst zal ClanServerHosting zich blijven inzetten om DDoS en andere hardware matige verstoringen zo goed en zo snel mogelijk op te lossen.
 
Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.
 
ClanServerHosting Team