Infrastructuur

Home   >   Infrastructuur

Infrastructuur

Datacenter infrastructuur

Datacenter Evoswitch bevat alle nodige facaliteiten en alle apparatuur die een hosting provider kan bedenken.
Enkele facaliteiten binnen het datacenter zijn:
 

Free cooling:

Koelen van een datacenterruimte gebeurt normaal gesproken met een energieverslindende compressor. Dag in, dag uit. In EvoSwitch maken wij gebruik van Free Cooling. Een energiezuinig koelingconcept dat handig gebruik maakt van de koele buitenlucht. Met Nederlandse temperaturen is de compressor voor veertig procent van de tijd helemaal niet meer nodig.
 

Cold Corridor:

Het innovatieve Cold Corridor Concept. Koude lucht wordt aan de voorkant van de kasten efficiënt aangevoerd, terwijl warme lucht aan de achterkant efficiënt wordt afgevoerd. Het systeem voorkomt ‘kortsluiting‘ tussen de koude en warme lucht en is daarmee veel zuiniger in stroomverbruik.
 

Groene Stroom:

De stroom die in EvoSwitch verbruikt wordt is milieuvriendelijk opgewekt. Zij betrekken onze groene stroom van energieleverancier DELTA. Zeeuws Groen heet het, de groene stroom van Zeeland. Het verschil tussen Zeeuws Groen en gewone stroom is de manier van opwekken. Zeeuws Groen is 100% groene stroom en wordt opgewerkt met duurzame energiebronnen, zoals wind, zon en biomassa. Met de opbrengsten van Zeeuws Groen investeert DELTA onder andere in nieuwe projecten om meer Zeeuws Groen en dus milieuvriendelijke energie op te wekken.
 

Netwerk infrastructuur

Uptime:

Door het gebruik van een hoogwaardig kwaliteit netwerk infrastructuur en de beste hardware componenten, kunnen wij een uptime garanderen van maarliefst 99,7%. Hierin is onderhoud niet meegerekent.
 

Snelheid:

Wij garanderen u een optimale netwerk snelheid. U kunt dit zelf testen door een .bin bestand te downloaden. Dit is en bestand met een grootte van 10 MB, zodat u de snelheid van onze infrastructuur kunt testen.
 
Download hier een .bin file van 10 MB.
 
Verder kunt u de snelheid van onze infrastructuur testen door middel van een ping. Dit werkt alsvolgt: Ga naar start, en klik op uitvoeren. Vervolgens typt u daar “cmd”. U komt nu in uw command prompt. Daar typt u: “ping ClanServerHosting.com” Vervolgens kunt u onze snelheid zien, uitgedrukt in ms (milliseconden)
 
ClanServerHosting is aangesloten op het Leaseweb netwerk, deze beschikt over de volgende verbindingen:

Netwerk Capaciteit
AMS-IX 4 x 10Gbps
BNIX 1 x 10Gbps
LINX 1 x 10Gbps
DE-CIX 1 x 10Gbps
NYIIX 1 x 1Gbps
VIX 1 x 1Gbps
NETNOD 2 x 1Gbps
Swissix 1 x 1Gbps
NIX 1 x 1Gbps
Espanix 1 x 1Gbps
Abovenet 2 x 10Gbps
Global Crossing 3 x 10Gbps
KPN 2 x 10Gbps
Teleglobe / TATA 3 x 10Gbps
TeliaSonera 4 x 10Gbps